Beat goes on XL – the journey verlegt de grenzen van slagwerkmuziek!

Zaterdagavond 23 november was theater Het Speelhuis het middelpunt van het cultureel universum tijdens ‘Beat goes on XL – the journey’. Onder leiding van Rob van der Sommen maakten tientallen muzikanten er een waar slagwerkspektakel van.

Verenigingen Helmonds Muziek Corps en Fanfare De Vooruitgang sloegen ook voor deze editie de handen ineen. Doel was een avondvullend theaterspektakel en het publiek werd dan ook getrakteerd op een diversiteit aan slagwerkoptredens.

Aan de hand van een ontdekkingstocht naar de herkomst van één van de drie aartsengelen werd het publiek meegenomen op reis. Ook maatschappelijk kwesties werden niet geschuwd: op een ingenieuze wijze werden de verwoestende gevolgen van plastic duidelijk gemaakt terwijl de zaal ademloos luisterde naar vocal group O’nyx. Via de ijskappen werd koers gezet naar de savanne waar de bekende Afrikaanse klanken klonken. Dat zelfs een bezem ritmegevoel heeft, werd bewezen.

Toneelvereniging De Opkamerkomedianten tekende voor de komische noot. Aan veelzijdigheid ontbrak het hun niet: van jury tot op het songfestival tot een onvervalste Helmonds theateravondje, ze draaiden er hun handen niet voor om. Bovendien konden alle muzikanten rekenen op drie beschermengelen op hun schouders.

De slagwerkers van Beat goes on XL lieten de slagwerkmuziek in haar facetten zien: melodieuze impressies van werelddelen, maar ook krachtige rock en gezellige meezingers konden niet ontbreken. Een mooie toevoeging vormde daarin de blazerssectie en het combo dat enthousiast ondersteunde. Na de duizelingwekkende trip belandden de passagiers samen met reisleider Rob van der Sommen uiteindelijk in Helmond waar ze konden rekenen op een staande ovatie van de massaal uitverkochte zaal.Meer-Ditisonzewijk-Helmond-digitaal-nieuws.
De onderstaande linken zijn aanklikbaar:
Tip de redactie ✔️
Ditisonzewijk ism Omroep Helmond 
Heb je een nieuws of agenda-item, leuke foto’s, video’s over Helmond en wil je het delen,
stuur ze dan in naar onze redactie!! Zo weten we wat er leeft en speelt in uw wijk!!
☎️ Telefoon: 088 166 67 00
  Of stuur ons een bericht via onze Facebookpagina in Uw wijk, Instagram of Twitter
Website:    www.ditisonzewijk.nl
E.mail:       info@ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Twitter:     @ditisonzewijk
Google+     Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook
#Agenda #Helmond #Cultuur #Kunst #Calamiteiten #Evenementen #Zakelijk.
De meest complete uitagenda van Helmond, activiteiten en evenementen in Helmond, zoals concerten, festivals en voorstellingen. Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s en DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk? Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *