BC De Rijpel – Kruidentuin

In overleg met de gemeente Helmond is BC De Rijpel bezig met een onderzoekje of we in Rijpelberg een begin kunnen maken met de ontwikkeling  van een kruidentuin. Zelf hebben we een locatie op het oog, maar eigenaar gemeente Helmond wil van ons weten hoe groot de animo onder wijkbewoners is om de ontwikkeling te starten op het perceel dat ligt in de noordoostelijke hoek van de wijk, tussen het pad Berkendonk, de buurt Brabanthof en de N279.

De kruidentuin zou een bron kunnen worden voor kruiden die worden gebruikt in zowel keuken als cosmetica en geneeskunde. Met herstel van de verwilderde vijver die op het perceel ligt, kan een mooie ‘groene snipper’ met allerlei waterplanten worden gecreëerd. Aanvullend op de kruidentuin zou tenslotte ook een bijenhoek en/of diverse insectenhotels op het perceel kunnen worden ondergebracht.

Heb je groene handen en/of hersenen? Wil je misschien projectleider zijn of gewoon meehelpen de wijk te voorzien van een nieuw, groen gebied dat ook nog eens allerlei bruikbare producten kan opleveren? Bel/app naar 06-22545594 of mail naar redactie@bcderijpel.nl.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Burgercoöperatie De Rijpel

Burgercoöperatie De Rijpel Is een coöperatieve vereniging van en voor wijkbewoners uit de wijk Rijpelberg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *