Basisschool De Rank komt uit in landelijk voetbaltoernooi

De afgelopen weken waren voor de kinderen uit groep zes van Basisschool De Rank ontzettend spannend. Zij namen met een team voetballers deel aan het schoolvoetbaltoernooi. Na de winst in Helmond zelf, wisten ze ook bij de regionale wedstrijden een goed balletje te kunnen trappen. De voetballers wisten bij dit toernooi opnieuw de eerste prijs binnen te slepen. Dat betekende dat zij door mochten naar de districtsfinale in Tegelen.

In Tegelen namen de kinderen het op tegen andere schoolvoetbalteams uit Noord-Brabant en Limburg. Ook tijdens deze wedstrijden bleken de kinderen over supertalent te beschikken. De kinderen wonnen de wedstrijden bijna met beide handen op de rug. Dat werd dan ook gevierd met een onthaal op school door alle leerlingen, juffen en meesters. Inclusief rode loper!

Het fanatieke voetballen en het doorzettingsvermogen werd beloond. Afgelopen woensdag 12 juni mochten de kinderen deelnemen aan de regiofinale in Zeist. Hier mochten zij spelen op de voetbalvelden waar ook het Nederlands Elftal traint. Al héél vroeg in de ochtend vertrokken de voetbaltalenten met een bus vol papa’s, mama’s en hun coaches naar de KNVB-regiofinale in Zeist. Dit bleek nog een spannende dag te worden. Winst en verlies wisselden elkaar af.

Helaas moest het landelijke toernooi voortijdig worden afgebroken vanwege het slechte weer.
Gelukkig regende het daarna ook medailles: iedereen kampioen!

Basisschool De Rank is trots!

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *