Basisscholen in de prijzen voor acties schone schoolomgeving

Kindcentrum Mozaïek, basisschool ’t Baken en IKC de Bundertjes zijn in de prijzen gevallen voor hun ideeën voor en hun bijdragen aan een schone omgeving. De scholen doen mee met het project KLIEN IT van de gemeente en Groen4Life. Dat project daagt scholen het hele schooljaar uit om voor een zwerfvuilvrije schoolomgeving te zorgen. Wethouder Gaby van den Waardenburg (Stedelijke ontwikkeling, wonen en afval) reikte de prijzen uit.

 Mystery guest

Een zogenaamde mystery guest van de gemeente heeft bij alle deelnemende scholen regelmatig gecontroleerd op zwerfafval. Ook bezocht een medewerker van Groen4Life alle groepen om met kinderen te praten over duurzame thema’s. De scholen deelden hun prestaties met het publiek via social media.

Drie scholen deden het dus het beste. KC Mozaïek eindigde op de eerste plaats. Basisschool ’t Baken en IKC de Bundertjes wonnen de tweede en derde prijs. Zij wonnen voor alle leerlingen tienrittenkaarten voor de zomerkermis. De leerlingen kregen een verrassingsbezoek, waarin de prijzen onder luid gejuich werden ontvangen.

Ontwerp De Vlier in het centrum

Een aantal scholen volgde de creatieve workshop ‘Ontwerp je eigen prullenbak’. Basisschool De Vlier maakte volgens de jury het beste ontwerp. Het was niet alleen het mooiste, volgens de jury was er in de klassen ook een heel prettige werksfeer. Van het ontwerp staat nu een echte prullenbak op het schoolplein van De Vlier en binnenkort ook een in het centrum van Helmond. Van alle leerlingen staat een bijdrage op de prullenbak.

Wethouder van den Waardenburg: ‘Het is belangrijk dat leerlingen leren hoe schadelijk zwerfafval kan zijn. Sommige dingen verteren nooit.’ Verder: ‘Het is leuk om te zien hoe enthousiast de leerlingen zijn en hoe mooi zij de prullenbak vinden.’

Meer informatie

De vierde editie van KLIEN IT gaat eind oktober van start. Meer informatie over KLIEN IT is te vinden op https://www.groen4life.nl/klien-it/ .

Foto’s: Daphne Poulisse

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Arne

Arne is de ontwikkelaar van Ditisonzewijk.nl. Hij heeft het platform gebouwd en werkt continu aan de doorontwikkeling van alle benodigde functionaliteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *