Directeur Jochem Otten van de Cacaofabriek en Het Speelhuis moest gniffelen toen hij hoorde van de anderhalve meter maatschappij. “Want dat kan in onze branche helemaal niet”, was zijn eerste reactie. Maar het gegeven wakkerde ook zijn creativiteit aan. Samen met zijn mensen is hij erover na gaan denken en hij laat zien hoe het eruit moet gaan zien in de pop, – film, – en theaterzaal.

Voor wat betreft de zaal van Het Speelhuis, daar zouden dan van de 432 stoelen nog maar 88 bezet kunnen worden. Dat is financieel wel heel moeilijk haalbaar. legt Otten uit. “Iedereen zal mee moeten doen, ook de artiesten zullen hun gage moeten aanpassen.” En wat te doen met liefdesscènes? Dat is te intiem, dat kan niet meer.”

In de bioscoop is in de toekomst geen vrije stoelkeuze meer en moet je stoelen blokkeren. Maar een vijfde van de zaal zal nog bezet zijn.  In de expositieruimte is het redelijk goed in te richten volgens de regels van het RIVM. Maar wat de popzaal betreft, dat is volgens Otten niet te doen met anderhalve meter afstand. Die zal voorlopig dan ook nog tot september dichtblijven.  Of het ooit nog gezellig wordt? “Ik hoop dat als we van die epidemie af zijn, het weer druk mag worden.”

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Omroep Helmond

Omroep Helmond, het lokale TV en Radio station van Helmond Stadsradio Helmond is al vanaf 1984 in de lucht (FM 107.2 Mhz) en op de kabel (FM 94.4 mhz). Onze organisatie heeft ook de beschikking over een TV - kanaal op de kabel frequentie 256, en UPC digitaal kanaal 31.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *