Alle Lucas’en gratis naar Lucas Gassel Expositie

Vanwege de coronamaatregelen gaat de Lucasdag, georganiseerd door Museum Helmond, niet door. De tentoonstelling van meester-schilder Lucas Gassel wordt verlengd tot en met 30 augustus 2020. Iedereen met de naam Lucas mag gratis de expositie bezoeken.

Om meer bekendheid te geven aan de Lucas Gassel tentoonstelling, organiseerde het museum de Lucasdag op 19 april in Kasteel Helmond. Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus moest het museum, net als andere musea, haar deuren tijdelijk sluiten. Ook de Lucasdag ging om die reden niet door. Maar er is ook goed nieuws te melden: het museum gaat weer open op 1 juni en de tentoonstelling ‘Lucas Gassel van Helmond, meester van het landschap’ wordt verlengd tot en met 30 augustus 2020.

Gratis entree voor Lucas’en

Voor de Lucasdag meldden zich ruim 170 Lucas’en aan. Nu het evenement niet door kan gaan, nodigt Museum Helmond alle Lucas’en uit om de tentoonstelling gratis te bezoeken. Ook Lucas’en die zich nog niet hadden aangemeld voor de Lucasdag mogen gratis het museum bezoeken. Dit geldt voor Lucas’en uit het hele land.

Zelf aan de slag in de werkplaats van Lucas

Jonge Lucas’en zijn van harte welkom in de werkplaats van Lucas Gassel op woensdagen en vrijdagen tussen 13.00-16.00 uur. Onder begeleiding kunnen zij zelf aan de slag en zo meer te weten komen over Lucas’ landschappen.

Aanmelden

Lucas’en die gratis de Lucas Gassel tentoonstelling willen bezoeken kunnen zich aanmelden op de website van Museum Helmond. Familieleden kunnen een online ticket reserveren.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Museum Helmond

In het kasteel, de grootste waterburcht van Nederland, beleef je het kasteelverhaal. Ook ontmoet je kasteelbewoners uit vroegere eeuwen. Het kasteel vertelt zijn verhaal. Je maakt het allemaal mee: hoe er oorlog werd gevoerd, Hoe het kasteel werd gebouwd, hoe en wat de bewoners er aten, hoe er omgegaan werd met de liefde en met vrouwen en kinderen. Je leert meer over de leefwijze van de verschillende, elkaar opvolgende adelijke families als de Van Berlaers, de Cortenbachs, de Van Arbergs en de Wesselmannen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *