Albumpresentatie bij het HomeComputermuseum

Het HomeComputerMuseum in Helmond was pas sinds begin februari heropend op een nieuwe locatie maar kon dankzij Corona haar deuren halverwege maart weer sluiten. Nu gaan ze weer vol goede moed aan de slag en komt er zelfs een albumpresentatie in het HomeComputerMuseum. 

Met name opgeknapte laptops vonden gretig aftrek dankzij de samenwerking met Stichting Leergeld Helmond welke een grote vraag kreeg van armere gezinnen waar de kinderen ineens thuis les moesten volgen.Ook van de reparatie van moderne computers werd gebruik van gemaakt en gecombineerd met het verhuren van oude spelcomputers als kant-en-klare sets bleef de onderneming groeien en kon zelfs investeren in verbeteringen.

Zo zijn er vitrines aangeschaft om hun nieuwe aanwinsten, waaronder een door Herman Brood beschilderde computer, een Amiga gebruikt door de Amerikaanse NASA en een Commodore Amiga welke gebruikt is voor o.a. de film Titanic, op een mooie en professionele manier te laten zien in het museum.

Ook zijn er nodige aanpassingen gedaan om aan alle voorwaarden te kunnen voldoen om de verspreiding van het Coronavirus te minimaliseren. Bart van den Akker: “Als interactief museum zijn er meer aanpassingen nodig dan de museumvereniging eist, wij zorgen dat de interactieve machines extra worden gereinigd en speciale handschoenen worden gratis aangeboden aan onze bezoekers.”

Albumpresentatie

Op Internet is te lezen dat er op 11 juli een albumpresentatie plaats gaat vinden in het HomeComputerMuseum. De techno artiest en DJ Remute uit Duitsland heeft een album op een Super Nintendo cartridge gemaakt. De muziek is dus niet te krijgen op gebruikelijke media. Remute zal met 99 fans het HomeComputerMuseum bezoeken en zal hier de albumpresentatie geven. Dit wordt een primeur voor zowel het HomeComputerMuseum als voor de artiest. Er zijn via Remute nog enkele kaarten beschikbaar om dit museumbezoek met een extra mee te maken. Dit allemaal met inachtneming van de regels die op dat moment geldig zijn.

Vanaf 3 juni om 11:00 kunnen bezoekers weer met bijna 300 computers vanaf 1977 spelen en herinneringen ophalen van vroeger. Kaarten moeten vooraf worden gekocht voor €8,88 per stuk (kinderen tot en met 12 jaar zijn €4,40) via de website van HomeComputerMuseum.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Liam Toll

Liam Toll volgt namens Ditisonzewijk - Helmond de Helmondse politiek en heeft tevens een wekelijkse column op deze site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *