Al een halve eeuw La Venezia in Helmond

De bekende Helmondse cafetaria La Venezia bestaat vijftig jaar. Eigenaar Charles Bressers vertelt over het ontstaan en de geschiedenis van de cafetaria. En hoe La Venezia zich onderscheid van andere cafetaria-zaken.

De bekende cafetaria was eerst een onderdeel van het familiebedrijf Moons. Zij opende de deuren vijftig jaar geleden op de Steenweg. Het eethuis stond toen vooral bekend, omdat de cafetaria tot wel vijf uur ’s ochtends open was. Dit trok veel aandacht van de nachtbrakers in Helmond. “Het was vaak een gezellige beestenboel bij La Venezia. Die gezelligheid is nooit weggegaan”, vertelt Bressers. De vaste klanten van toen komen vandaag de dag nog vaak terug. Vier jaar geleden heeft Bressers met veel enthousiasme het bedrijf overgenomen van de familie Moons.

Het unieke aan La Venezia 

De prioriteiten van La Venezia zijn: kwaliteit, gezelligheid, hygiëne en service. De cafetaria zorgt voor de beste kwaliteit en neemt tijd voor haar klanten. Bressers is er ook niet vies van om een gezellig praatje te maken met zijn klanten. Hygiëne is ook erg belangrijk voor het bedrijf, ze doen er ook alles aan om de zaak zo proper mogelijk te houden. Bij La Venezia kun je ook terecht voor het oeroude frietje stoofvlees en satésaus, ze volgen vandaag de dag nog het recept van vijftig jaar geleden.

Ze onderscheiden zich ook met het interieur in de zaak, de zaak is modern en erg sfeervol. “We willen de klanten blijven verrassen. Daarom verandert om de zoveel jaar het interieur, om bij de tijd te blijven.”

Sinds vorig jaar verkoopt La Venezia schepijs van hoge kwaliteit. “Daarmee zijn we dus méér dan alleen een doorgaans friettent.” Het personeel wordt ook goed begeleid door Bressers. Alle medewerkers hebben minstens 2 jaar werkervaring in de cafetaria.

Snack 3-daagse

Omdat ze vijftig jaar bestaan, heeft Bressers een concept bedacht genaamd “De Snack 3-daagse”. Dit houdt in dat alle frikandellen en kroketten de prijzen van vijftig jaar geleden hebben. “Nu kan iedereen een snack halen voor slechts 1 euro!”

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Fee Roelofsen

Fee Roelofsen Stagiaire redactie DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *