Urban Matterz

CHIEFROCKER BUSY BEE, COKE LA ROCK en DJ JAZZY JAY tijdens URBANMATTERZ EDITIE 2020!

Drie HipHop legendes voor een exclusieve, unieke en eenmalige HipHop Jam in de Oldschool traditie. Uit de tijd dat hipHop beats nog niet bestonden en samplers nog moesten worden uitgevonden. Allemaal op hun eigen manier verantwoordelijk voor de populariteit van HipHop anno nu. Zij waren erbij toen HipHop begon en zij zijn erbij op zaterdag 26 september in De Cacaofabriek Helmond tijdens het UrbanMatterz Oldschool HipHop Concert!

Support de Oldschool en stel je ticket veilig!
———————————————-
De ticketsale start binnenkort. In de presale zijn deze verkrijgbaar voor 35 euro. Houd de socials van UrbanMatterz in de gaten voor de laatste updates!
———————————————-

CHIEFROCKER BUSY BEE
Voor het grote publiek bekend van de Wildstyle Soundtrack en albums als “Running Thangs” en “Thank God for Busy Bee.” Begonnen als DJ/EMCEE, maakte hij naam als de allereerste battlerapper. Nog even energiek als “back in the days.” Een cultureel icoon, nog steeds relevant voor en actief binnen de HipHop. Speciaal voor deze show neemt hij “The miracle Drummer” mee.

JAZZY JAY
Doorgaans in één adem genoemd met HipHop DJ founders: Dj Kool Herc en Afrika Bambaataa waarmee hij (samen met zijn neef Kool DJ Red Alert) onderdeel uitmaakte van de Universal Zulu Nation. Begonnen als dancer en technicus van Bambaataa, ontwikkelde hij zich als producer. Hij was betrokken bij producties voor Planet Rock (Afrika Bambaataa), It’s Yours (T LA ROCK) en later voor groepen als Diamond D, Fat Joe, Brand Nubian en A Tribe Called Quest. Met Rick Rubin stond hij aan de basis van Def Jam.

COKE LA ROCK
HipHop’s First MC. Als sidekick van DJ Kool Herc, heeft hij de rol van EMCEE uitgevonden. Met eenvoudige maar iconisch teksten als “You rock and you don’t stop” en “Hotel, motel, you don’t tell, we won’t tell,” creëerde hij de eerste stukjes DNA voor wat niet veel later zou uitgroeien tot Rapping zoals we dat nu kennen. Genoeg reden om hem toe te voegen aan de historisch line-up van HipHop grootheden.

MORE TO COME!
Naast Busy Bee, Jazzy Jay en Coke La Rock, zullen op zaterdag 26 september ook andere HipHop grootheden het podium van UrbanMatterz betreden. Een aantal namen die al lang én veelvuldig op wensenlijstjes voorbij komen van de echte Oldskool HipHop liefhebbers in binnen-en buitenland. Deze namen worden de komende maanden bekend gemaakt. Houd de socials van UrbanMatterz in de gaten voor de laatste ontwikkelingen.

De huidige maatregelen van de overheid verbieden alle evenementen tot 1 juni. UrbanMatterz vindt pas ver na deze datum plaats en daarom zal de organisatie onveranderd doorgaan, met alle voorbereidingen voor de editie 2020. De artiesten, hun accommodatie en vliegtickets zijn immers al in 2019 geboekt. UrbanMatterz houdt de ontwikkelingen scherp in de gaten en zal het advies van de overheid volgen. De organisatie kijkt echter met een positieve blik vooruit en gaat ervan uit dat UrbanMatterz op zaterdag 26 september doorgaat!

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *