Taalcafé in Helmond

Taal is altijd belangrijk. Voor iedereen. Als je de taal kent, kun je meer zelf doen. Je voelt je beter. Dat is belangrijk voor je contact met andere mensen en voor het maken van plannen. Wil jij ook meer doen met taal of anderen hiermee helpen?

Iedereen die ondersteuning wil bij de Nederlandse taal is op woensdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur welkom bij het taalcafé in Bibliotheek Helmond! Je kunt bij ons terecht met al je vragen; wil je weten waar je taallessen kunt volgen, wil je hulp bij het lezen van een tekst of wil je de Nederlandse taal graag ongedwongen oefenen aan de hand van taalspelletjes, onze vrijwilligers helpen je hierbij! In schoolvakanties is er geen taalcafé.
Kijk hier voor de data Taalcafé in Bibliotheek Helmond

Eerste verdieping Bibliotheek
De medewerkers van LEVgroep bieden de vrijwilligers ondersteuning en zoeken de samenwerking op met andere taalaanbieders in de gemeente. Je kunt het taalcafé vinden op de eerste verdieping vlakbij de jeugdafdeling. De Bibliotheek is de ideale omgeving voor ons taalcafé. Er is een diversiteit aan materialen te vinden en er worden verschillende taalcursussen aangeboden van collega instellingen. Bovendien is de bibliotheek centraal gelegen en voor iedereen toegankelijk. We willen een ongedwongen sfeer creëren, een plek waar iedereen zich vrij voelt om eens langs te komen en aan te sluiten. Kinderen zijn welkom!

Voorleesuurtje
Tijdens de inloop van het taalcafé, biedt de bibliotheek om 15 uur een voorleeskwartiertje aan voor de jongeren onder ons.

Vrijwilligers
Er hebben zich al een aantal enthousiaste vrijwilligers aangemeld voor ons taalcafé. Wil jij hier ook graag iets in betekenen? Neem dan contact met ons op!Je kunt ons bereiken via vrijwilligerswerkhelmond@levgroep.nl óf 0492-598989

Taalcafé Leonarduswijk
Sinds september 2018 is er ook een taalcafé in de Leonarduswijk in Helmond. Deze wordt op maandagmorgen gehouden van 10.30-12.00 uur in de Leonardus Speeltuin.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *