14e Editie wandeltocht
Wanneer:
26 september 2020 @ 08:00 – 17:00
2020-09-26T08:00:00+02:00
2020-09-26T17:00:00+02:00
Kosten:
5 euro p.p.
Contact:
Jan Vogelsangs, Stichting WandelOrganisatie Peelland
06-52593285
14e Editie wandeltocht @ Adventure Store | Helmond | Noord-Brabant | Nederland

Op zaterdag 26 september en zondag 27 september organiseren we de 14e Editie van de Adventurestore Wandeltocht volgens de regels van het nieuwe Protocol Wandeltochten en -Evenementen van onze wandelbond KWBN. Dit betekent dat er alleen deelgenomen kan worden door middel van online voorinschrijving met betaling en tijdslots. Zonder online voorinschrijving en betaling kan er dus niet worden deelgenomen! Er kan vanaf 1 augustus online worden ingeschreven, waarbij er dan gekozen moet worden voor een tijdslot. Is een tijdslot volgeboekt dan moet er worden uitgeweken naar een van de andere tijdslots. Vanwege alle maatregelen en omdat een rustpost voor de langere afstanden vanwege het Coronavirus dan niet beschikbaar is, heeft de organisatie besloten om alleen te kiezen voor de afstanden van 10km, 15km en 20km.

Informatie Inschrijving:
Er is alléén online voorinschrijving mogelijk, dus inschrijven bij de startlocatie kan niet. Er kunnen maximaal 600 deelnemers per dag starten, dus vol is ook echt vol! Voor rechtstreekse inschrijving kan er gebruik gemaakt worden van de volgende links:

Zaterdag 26 september:
https://mijnwandel.nl/Events/QuickSignup/Index?EventId=EV004106&lastPage=Details&TypeLabel=Evenement

Zondag 27 september:
https://mijnwandel.nl/Events/QuickSignup/Index?EventId=EV002605&lastPage=Details&TypeLabel=Evenement

Buitenlandse deelnemers:
Online inschrijven voor buitenlandse deelnemers is niet mogelijk. Wil je wel deelnemen neem dan contact op met de organisator Jan Vogelzang: mobiel 06-52593185 of per email jvogelsangs@live.nl

Wij vragen aan alle deelnemers om rekening te houden met de volgende punten:
1.   Blijf thuis bij verkoudheidsklachten en verhoging/koorts vanaf 38 graden
2.   Maak gebruik van voldoende hygiënemaatregelen zoals handen wassen etc.
3.   Houd rekening met 1,5 meter afstand van elkaar
4.   Vermijd drukte en wacht indien nodig met inachtneming van 1,5 meter afstand
5.   Neem voldoende verzorging mee voor onderweg
6.   Volg steeds de aanwijzingen op van de vrijwilligers van de organisatie herkenbaar aan de gele / oranje hesjes
7.   Gebruik je gezonde verstand!

Informatie Wandelroutes

Alle deelnemers zijn zelf verantwoordelijk bij deelname aan deze wandeltocht en worden geacht zich aan alle regels en richtlijnen hiervan te houden!

Ook dit jaar zijn alle wandelroutes weer volledig vernieuwd en gaan door de prachtige omgeving van Helmond, waarbij het stroomgebied van het riviertje de Goorloop de basis is voor alle routes. Vanaf de start vertrekken de routes door Mierlo-Hout richting het NS-Station. Vervolgens gaan de routes door het natuurgebied van Het Covels Bos, waarna de 10 km route de verkorte weg terug gaat richting de rustplaats bij Speeltuin Helmond-West. De 15 km en 20 km routes gaan richting Stiphout, waarna de 15 km route via deels achteraf onverharde weggetjes de Goorloop volgt richting Helmond en naar de rustplaats bij Speeltuin Helmond-West. De 20 km route gaat voor de 1e rustplaats naar de kantine van Atletiekvereniging HAC aan het Molenven. Van daaruit gaat het verder langs de Oude Toren en het mooie open landelijke gebied met zicht op Kasteel Croy. Daarna loopt de route door het prachtige en historische Warande Park. De Goorloop wederom volgend sluit ook de 15 km route aan en gaat het verder naar de rustplaats bij Speeltuin Helmond-West, waar ook de 10 km route aansluit. Ook daarna wordt het riviertje de Goorloop weer opgezocht en gevolgd om gezamenlijk in het natuurgebied Het Groot Goor terecht te komen, waar de 15 km en 20 km routes nog een extra lus maken. De terugweg van alle routes gaat langs de sportvelden van Mierlo-Hout, waarna de welverdiende finish volgt bij Adventure Store.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *