Actietocht voor De Waterengel loopt op zijn einde

De tocht van Nancy van Heeswijk op een vlot langs veertien aanlegplaatsen om geld in te zamelen voor de restauratie van de boot De Waterengel loopt op zijn einde. Morgen, zondag 14 juni, komt Nancy samen met haar hond Guus om 14.00 uur aan in de Piushaven in Tilburg. 

Op 1 juni vertrokken ze op het vlot van Den Bosch voor een tocht naar Tilburg. Op veertien aanlegplaatsen werd Nancy bezocht door mensen die het goede doel steunden. Voor Helmonders is De Waterengel een begrip. Je kon tot een aantal jaren geleden met de boot mee om tochtjes te maken op het kanaal. De Waterengel moet nu opgeknapt worden want Nancy en haar man willen als nieuwe eigenaren gaan varen met mensen met dementie en/of andere beperking. Lees meer over het plan in het eerdere bericht: https://helmond.ditisonzewijk.nl/actie-voor-herstel-rondvaartboot-de-waterengel/

Ondanks alle inspanningen is het einddoel nog niet bereikt. Er is nu 17.500 euro binnen. Daar moet minstens nog 7500 euro bij, laat Nancy weten. Ze kreeg geen toestemming om midden in Helmond aan te leggen ruim een week geleden. Bovendien moest ze langer aan de Noordkade in Veghel blijven liggen vanwege het slechte weer. Achteraf vindt ze dat jammer, omdat ze daardoor ook een bezoekje van burgemeester Blanksma is misgelopen. Maar, morgen is het wel goed weer en ze verwacht dan ook een warme ontvangst in Tilburg.

Wie de Waterengel ook nu nog wil ondersteunen kan een kijkje nemen op de website https://www.dewaterengel.nl/. Informatie is ook te vinden via de Facebookpagina van de Waterengel.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Paula van Hout

Eindredacteur Ditisonzewijk.nl Helmond en Omroep Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *