Actie voor ‘Toppers van het Elkerliek’ levert 1879 bonnen op

Een actie voor ‘Toppers van het Elkerliek‘ heeft 1879 bonnen opgeleverd. In het begin van de coronacrisis hield het Bernhoven ziekenhuis in Uden een ludieke actie om het personeel in de zorg een hart onder de riem te steken. En met groot succes. Laura en Nina van kindcentrum Lela vonden deze actie zo’n goed idee dat de wee vriendelijke en charmante dames wisten wat hen te doen stond. Zij wilden ook zo’n actie starten voor het zorgpersoneel van het Elkerliek en Vitaliek. Ook voor het personeel van het Elkerliek in Deurne. Zij bekeken hoe deze actie in Uden kon worden gerealiseerd en de twee dames gingen voortvarend aan de slag.

Ze hoopten het wel, maar konden niet weten dat hun initiatief zo’n enorm groot succes zou worden. Zij bezochten en benaderden de horecazaken in Helmond en omgeving en iedereen was erg enthousiast en wilde graag meewerken. Er werd geld ingezameld en daar werden de horecabonnen van gekocht. Zij hadden ook hier en daar spaarvarkentjes achter gelaten zodat iedereen iets kon doneren. Ook die opbrengst werd besteed aan bonnen van de horeca. De actie kreeg de naam: ‘Toppers van het Elkerliek’ en het eindresultaat was ruim 1879 bonnen. Buiten de zakelijke donaties kwamen er ook veel privé-donaties binnen. Toen deze twee kanjers bezig waren met verzamelen van de bonnen bleek het toch wel een enorm werk te zijn. Zij moesten al de deelnemende ondernemers bezoeken om de bonnen op te halen. Hoewel er ook veel ondernemers waren die aanboden het bij hen zelf te bezorgen.

Om de actie af te sluiten en de bonnen te overhandigen werd voor woensdag 9 september een afspraak gemaakt voor de overhandiging in het Elkerliek ziekenhuis. Dat gebeurde in de ontvangsthal. Hetty Remmers van communicatie van het Elkerliek ontving de dames van Lela en Evelien Franke en Chyara van Kemenade waren er namens de zorg om de presentjes in ontvangst te nemen.

Zij keken wel een beetje verbaasd toen zij de drie platte karren zagen staan waar alles was opgestapeld maar waren zeer verheugd met deze verrassing. Na de overhandiging werd er nog  vlug even een foto gemaakt voor de dames van Lela  en de karren reden weer terug naar het magazijn om verdeeld te worden. Het was een schitterende actie en misschien volgt er in de toekomst nog wel eens een zo’n actie…

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Hans Choufoer

Redacteur - Foto-journalist bij Ditisonzewijk.nl - Helmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Dit artikel heeft 1 reactie

  1. Avatar
    Hilda Reply

    Geweldig,ze hebben het dik verdiend.velen moeten nog bijkomen.En Den Haag doet niets.Maar dit is echt geweldig voor ze !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *