Aanleg glasvezel van start in Helmond-Noord, Warande, Brouwhuis, Rijpelberg

Tussen nu en 2021 krijgt elke wijk glasvezel. Te beginnen met de wijken Helmond-Noord en Warande. Vanaf 10 mei (Warande) en 20 mei (Helmond-Noord) komt de aannemer in deze wijken langs bij mensen die zich hebben aangemeld voor glasvezel. Een kleine maand later starten de graafwerkzaamheden.

Nog tot 1 mei kunnen inwoners van Helmond-Noord en Warande zich aanmelden voor glasvezel. Daarna sluit de inschrijving en start de aannemer met de schouwing. Hierbij komt hij op afspraak langs bij mensen die een abonnement hebben afgesloten. In overleg met de bewoner bekijkt hij waar en hoe glasvezel naar en binnen de woning wordt gebracht. Afspraken hierover worden vastgelegd, zodat de aannemer weet wat te doen, en de bewoner weet wat er gaat gebeuren. Deze schouwing start vanaf 10 mei in Warande en vanaf 20 mei in Helmond-Noord.

Graafwerkzaamheden vanaf 15 juni

Op 6 mei wordt alvast de wijkcentrale in Warande geplaatst. Dit is een centraal knooppunt waar de glasvezelverbindingen van de woningen samenkomen. Vanaf 15 juni start de aannemer met de graafwerkzaamheden in Helmond-Noord waar hij tot ca. 15 maart 2020 mee bezig zal zijn. Eind juni plaatst hij ook hier twee wijkcentrales. Vanaf 26 augustus gaat vervolgens ook in Warande de schop in de grond. Hier duren de werkzaamheden tot ongeveer 26 november 2019.

Schouwing en graafwerkzaamheden in de wijken lopen deels gelijk op. De aannemer zorgt er hierbij steeds voor dat hij ruim voor de start van de graafwerkzaamheden in een straat bij de bewoners langs is geweest.

Brouwhuis en Rijpelberg

Inwoners van Brouwhuis en Rijpelberg kunnen zich ook nog tot 1 mei aanmelden voor glasvezel. In deze wijken ligt al glasvezel. Dit hoeft dus alleen nog in de woning gebracht te worden, als mensen zich aanmelden. Dit gebeurt binnen ca. zes weken na aanmelding.

Aansluitkosten gratis

Om werk met werk te maken, betalen inwoners van de wijken Brouwhuis, Helmond-Noord, Rijpelberg en Warande geen aansluitkosten als ze zich voor 1 mei 2019 aanmelden. Een besparing van € 198. De inwoners van wijken die later aangesloten worden, krijgen straks zo’n zelfde aanbod.

Glasvezel in Helmond

Glasvezel is de modernste, snelste, meest betrouwbare, meest veilige en meest energiezuinige verbinding voor internet, televisie en telefonie. Het biedt ook al mogelijkheden voor mantelzorg en voor beveiliging van een woning. En in de (nabije) toekomst is er nog veel meer mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan zorg of onderwijs op afstand.

Meer informatie en aanmelden voor glasvezel in Helmond: www.glasvezelhelmond.nl.


Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-wijk-nieuws.
De onderstaande blauwe linken zijn aanklikbaar:
E.mail:  info@ditisonzewijk.nl

Website:    www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Twitter:     @ditisonzewijk
Google+     Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook

Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen,Zakelijk,
Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s,
DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond.
Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *