Aangepaste openingstijden tijdens de Nacht van Cultuur op 12 oktober

Op 12 oktober vormt Museum Helmond het decor voor de vierde Nacht van Cultuur. Op de beide museumlocaties Kunsthal Helmond en Kasteel Helmond is het die avond een gebruis van jewelste met leuke, gekke, grappige, lekkere en gezellige acts, workshops, dans en theater en nog heel veel meer. Let op: Museum Helmond is op 12 oktober overdag gesloten voor het publiek, en opent de deuren vanaf 19.00 uur voor bezoekers van de Nacht van Cultuur. Rond 00.00 uur sluiten de deuren van het museum.

De Helmondse kunst- en cultuurorganisaties Het Speelhuis, de Cacaofabriek, Kunstkwartier Helmond, Bibliotheek Helmond-Peel en Museum Helmond zorgen op zaterdag 12 oktober, tussen 19.00- 00.00 uur, weer voor een bijzonder programma barstensvol culturele verrassingen uit Helmond en Nederland. Dit keer vormt Museum Helmond het decor. Bijna alle zalen van de grootste waterburcht van Nederland – Kasteel Helmond- en de moderne Kunsthal Helmond zijn gevuld met muziek, theater, kinderworkshops, dans, kunst, literatuur en games. Maar ook op de route is van alles te beleven. Van professioneel tot amateur en voor volwassenen tot kinderen. Alle workshops en activiteiten zijn gratis toegankelijk.

Meer dan 35 acts

Met optredens van Phoenician Drive, Jelle Verse, Danielle Schel en jonge talenten. Dans tussen de kunstwerken met de Silent Disco, laat je ‘omverblazen’ in de Stormkamer of win een prijs bij de Bingo van Tiny Tupperware. Ontdek bijzondere plekjes tijdens de ‘Speed Tour’ door Het Kasteel, luister op de route naar een privé-concert in de ‘Secret garden’, bekijk het grote theaterspektakel ‘Ordinary days’, of dans mee met Sherman. Uiteraard is de nacht weer gevuld met de meest bijzondere workshops, zoals de workshop ‘Stopmotion’, ‘Escape Game’, of ‘Drum Together’. Beleef cultuur en Museum Helmond, zoals je dat nog nooit beleefd hebt.

Nacht van Cultuur wordt georganiseerd door HART, een initiatief van Het Speelhuis, Museum Helmond, Bibliotheek Helmond-Peel, Kunstkwartier Helmond en De Cacaofabriek. HART heeft de ambitie om borg te staan voor een levendig, florerend en uitgebalanceerd cultureel klimaat waaraan de Helmondse inwoner zijn hart kan ophalen. De Nacht van Cultuur is een middel om deze ambitie te realiseren. Ook dit jaar werken er andere culturele organisaties uit Helmond mee om er een bijzondere nacht van te maken. Bekijk het programma van de Nacht van Cultuur op www.nachtvancultuur.nl. Of bekijk er de aftermovie van 2018, voor alvast wat voorpret!

Goed bereikbaar |  Museum Helmond is goed bereikbaar met de fiets, de auto en het openbaar vervoer. In de nabije omgeving, kun je (betaald) parkeren. Vanaf station Helmond is het circa 10-15 minuten lopen naar Kasteel Helmond en Kunsthal Helmond.


Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-wijk-nieuws.
De onderstaande blauwe linken zijn aanklikbaar:
E.mail:  info@ditisonzewijk.nl

Website:    www.ditisonzewijk.nl
Facebook:  Helmond-Ditisonzewijk
Twitter:     @ditisonzewijk
Google+     Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook

Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen,Zakelijk,
Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s,
DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond.
Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Museum Helmond

In het kasteel, de grootste waterburcht van Nederland, beleef je het kasteelverhaal. Ook ontmoet je kasteelbewoners uit vroegere eeuwen. Het kasteel vertelt zijn verhaal. Je maakt het allemaal mee: hoe er oorlog werd gevoerd, Hoe het kasteel werd gebouwd, hoe en wat de bewoners er aten, hoe er omgegaan werd met de liefde en met vrouwen en kinderen. Je leert meer over de leefwijze van de verschillende, elkaar opvolgende adelijke families als de Van Berlaers, de Cortenbachs, de Van Arbergs en de Wesselmannen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *