50 PLUS: ‘Uitgaansgebied alleen voor voetgangers’

De fractie 50 PLUS vraagt burgemeester en wethouders om iets te doen aan de onveilige verkeerssituatie aan de Havenweg. “Reeds bij het inrichten van de terrassen op basis van de “coronanormen” zijn opmerkingen geplaatst over deze mogelijk onveilige situatie”, schrijft de fractie aan B. en W.

“Nu enkele weken verder is het duidelijk dat voornamelijk op de Havenweg de verkeerssituatie qua veiligheid onhoudbaar is. Exploitanten roeren zich. Ons voorstel is het gebied vanaf de Parkweg tot aan de Havenweg tot voetgangerszone te verklaren met inbegrip van het afsluiten van de Veestraatbrug voor fietsers.”

“We realiseren ons dat het alleen plaatsen van “pollekes” fietsers en dergelijken niet zal weerhouden om toch in een voetgangerszone te gaan fietsen. Ondanks een betere blauwe bebording op de straten met vermelding van de boete is de situatie in de aanloopstraten bedroevend. Zelfs in de Veestraat loop je een reële kans om omvergereden te worden. Boetes kunnen nog zo hoog zijn, als de handhaving op deze situaties niet adequaat is. dan spreekt het blijkbaar niet aan”, vindt de fractie 50 PLUS.

Foto: Henk van Dijk

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Paula van Hout

Eindredacteur Ditisonzewijk.nl Helmond en Omroep Helmond

Dit artikel heeft 1 reactie

  1. Avatar
    El Reply

    Zou inderdaad afgesloten moeten worden. Iedereen kan via de andere kant van het kanaal fietsen, rijden. Nu moet het personeel en bezoekers zijn ogen in zijn achterhoofd hebben. Veels te gevaarlijk. Vraag het alle bezoekers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *