50.000 euro voor doorontwikkeling Smart Industry Fieldlab De Peel

HELMOND – Peter de Witte, voorzitter van de stichting Smart Industry Fieldlab De Peel ontving op vrijdag 15 november een cheque van 50.000 euro uit handen van wethouder Jos van Bree. Het geld, dat beschikbaar is gesteld vanuit het stimuleringsfonds van Metropoolregio Eindhoven, is bedoeld voor de verkenning van het fieldlab, waar MKB-ondernemers uit de Peelregio kunnen ‘stoeien’ met data science en industriële IoT oplossingen.

De industriële sector is sterk in beweging. Door the Internet of Things (IoT), cloud computing, data-integratie en andere technologische ontwikkelingen zal de manier van produceren drastisch wijzigen voor bedrijven. Toch zijn het tot op heden vooral grote maakbedrijven die met Industrie 4.0 bezig zijn. Voor veel MKB-ondernemers is het nog een ver-van-mijn-bed-show. Daar moet verandering in komen, vindt Innovatiehuis De Peel.

Investeren in de toekomst

‘Ondernemers zijn zich er terdege van bewust dat, om een sterke positie te realiseren in de opkomende technologieën, het nú het moment is om te investeren. Het regionale MKB mist soms echter de kracht om risico’s te dragen en snel te mobiliseren. De individuele ondernemer kan dergelijke risico’s niet altijd zelfstandig aan. Een Regionale samenwerking in De Peel is daarom de oplossing’, vertelt Peter de Witte.

Ontwikkelen, testen en implementeren

Vanuit die gedachte is begin dit jaar het idee ontstaan om een fieldlab in te richten. ‘Een fieldlab is een experimentele praktijkomgeving’, legt De Witte uit. ‘Hier kunnen bedrijven en kennisinstellingen doelgericht smart industry oplossingen ontwikkelen, testen, implementeren en leren om deze oplossingen toe te passen. Een Fieldlab versterkt bovendien verbindingen met onderzoek, onderwijs en beleid op specifieke smart industry thema’s.’

Inrichten fieldlab

Inmiddels heeft een elftal ondernemers uit de Peelregio en ROC ter Aa de krachten gebundeld. Ook is er al een locatie gevonden, in de nieuwe productiehal van AAE. ‘De komende periode gaan we samen nadenken hoe we die hal gaan gebruiken. De bedoeling is dat deelnemers van het fieldlab hier straks kunnen ervaren hoe een productielocatie er uit kan zien met Industrie 4.0 toepassingen.’ Daar gaat de donatie van MRE dan ook voor gebruikt worden. Naast deze 50.000 euro hebben de ondernemers zelf een soortgelijk bedrag ingelegd. Ook Innovatiehuis De Peel deed een duit in het zakje. ‘We zijn al volop begonnen met kennisuitwisseling tussen de betrokken partijen. We denken medio 2020 onze fysieke experimenteeromgeving te gaan inrichten.’

Meer weten?

Wil jij als ondernemer meer weten of meedoen? Neem dan contact op met Innovatiehuis De Peel via info@innovatiehuisdepeel.nl.


Meer-Ditisonzewijk-Helmond-digitaal-nieuws.
De onderstaande linken zijn aanklikbaar:
Tip de redactie 
Ditisonzewijk ism Omroep Helmond 
Heb je een nieuws of agenda-item, leuke foto’s, video’s over Helmond en wil je het delen,
stuur ze dan in naar onze redactie!! Zo weten we wat er leeft en speelt in uw wijk!!
 Telefoon: 088 166 67 00
 Of stuur ons een bericht via onze Facebookpagina in Uw wijk, Instagram of Twitter
Website:    www.ditisonzewijk.nl
E.mail:       info@ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Twitter:     @ditisonzewijk
Google+     Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook
#Agenda #Helmond #Cultuur #Kunst #Calamiteiten #Evenementen #Zakelijk.
De meest complete uitagenda van Helmond, activiteiten en evenementen in Helmond, zoals concerten, festivals en voorstellingen. Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s en DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk? Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *