4 manieren om inbraken in de wijk te voorkomen

Niemand wil dat er bij hem of haar wordt ingebroken. Daarom is dit artikel geschreven om informatie te geven over het voorkomen van inbraken in een woonwijk. Er zijn tal manieren om inbraken te voorkomen. In dit artikel zijn de vier belangrijkste samengevat.

Buurman & buurvrouw.

Sociale cohesie duidt op de samenhang in een maatschappij. Als buren elkaar kennen, dan zijn zij eerder geneigd om elkaar te helpen en te beschermen. Verder vertrouwen bewoners elkaar eerder als zij elkaar aardig vinden. Samenhang tussen buren wordt door sociaal contact verhoogt, denk hierbij aan een buurtbarbecue waarbij mensen elkaar leren kennen of de kinderen van gedeelde huizen die samen buitenspelen. Uit onderzoek van het CBS blijkt dat bewoners van een buurt met een lage cohesie eerder slachtoffer zijn van een woninginbraak. In buurten met een hoge cohesie is één op tien slachtoffer van woninginbraken, waarbij buurten met een lage cohesie één op vier slachtoffer is.

On lockdown.

Een alarmsysteem helpt bij het voorkomen en verminderen van inbraken. Het gemiddelde inbraakcijfer ligt op 13,8%. Door het aanschaffen van een alarmsysteem wordt de kans op inbraak kleiner. Want een alarmsysteem zorgt ervoor dat een inbreker minder tijd heeft om de inbraak te plegen. Verder detecteert en identificeert een camerasysteem een inbreker. Het installeren van een (draadloos) alarmsysteem heeft ook een preventieve werking. Het schrikt inbrekers namelijk af.  Ook kan het installeren van automatische verlichting inbrekers ook laten afschrikken.

Surveillerende buurtbewoners.

Buurtwachten worden steeds populairder in Nederland, in bijna de helft van de gemeentes in Nederland is een buurtwacht actief. Elke maatregel die getroffen kan worden om een inbraak te voorkomen is nuttig. Het is moeilijk om te meten wanneer een maatregel daadwerkelijk inbraken voorkomt. De afgelopen jaren zijn er veel maatregelen getroffen om inbraken te voorkomen. Het gaat uiteindelijk om het gevoel van veiligheid. Een buurtwacht helpt bij aan het versterken van een veilig gevoel. Een buurtwacht helpt bij het voorkomen van inbraken. Zo worden er ook door bewoners een inbraakpreventie whatsappgroep gemaakt.

Maak jezelf geen makkelijk doelwit.

Tenslotte, wees altijd waakzaam. Veel buurtbewoners vergeten vaak dat ieder huis een doelwit kan zijn van een woningroof. Laat daarom altijd een lichtje aan in huis en zorg ervoor dat de ramen dicht zijn en de deuren op slot is. Denk verder aan het goed opbergen van de sleutels en laat deze niet in of dicht bij de deur zitten. Het is belangrijk om het inbrekers niet te makkelijk te maken.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *