250e deelnemer: Ipad spelletjes met ouderen met

De 250e deelnemer ging onlangs aan de slag voor het Stadsleerbedrijf. Robin van den Eijnden is aan de slag bij Zorgboog Pannehoeve. Hij begeleidt activiteiten en speelt spelletjes op de Ipad met ouderen met dementie. Daarmee overtreft het Stadsleerbedrijf de doelstellingen.  Ook vinden andere overheden en organisaties hun weg naar het Helmondse Stadsleerbedrijf als voorbeeldtraject. Tijdens werkbezoeken gaan ze op zoek naar praktische tips en trucs uit Helmond. 

 

Resultaten 2017

Eind 2016 had het Stadsleerbedrijf een 100-tal deelnemers. Intussen zijn er 31 studenten aan de slag voor de zorg en gemaksdiensten en zijn 125-tal deelnemers gestart in 2017. Deelnemers hebben ook wat te kiezen. Er zijn een 60-tal leerplekken bij 40 Helmondse maatschappelijke organisaties die zijn aangesloten bij Stadsleerbedrijf. De opdrachten variëren van Woonzorgcentra en wijkhuizen, van Zorg en Gemaksdiensten voor ouderen tot het onlangs gestarte Klussen Team Buiten.

 

Traject Stadsleerbedrijf afgerond, wat nu?

Van alle deelnemers die zijn gestart, hebben een 20-tal deelnemers hun traject afgerond. Acht mensen hebben een baan gevonden of zijn gestart met een integratietraject. Drie mensen zijn bezig met een opleiding en acht mensen hebben regulier vrijwilligerswerk gevonden. Drie mensen zijn een vervolgtraject aangegaan bij het Stadsleerbedrijf. Een vijftal mensen zijn uitgevallen tijdens het traject. Dit lage aantal onderstreept het belang van een goede match en persoonlijk begeleiding.

 

Effecten voor deelnemers

Zowel de deelnemers en deelnemende organisaties zijn erg positief over hun traject en de persoonlijke effecten. Dat gaat van verbetering in opvoeding, ondersteuning met brieven en schuldhulpverlening, taalles en taalmaatjes, het belang van een verzorgd uiterlijk. Ook hebben twee deelnemers intussen een eigen expositie gedaan. Deelnemers leren ook beter voor zichtzelf opkomen of hun eigen huishouden beter structureren of professionele hulp accepteren. Stadsleerbedrijf biedt kansen voor talentontwikkeling die deelnemers dankbaar aangrijpen. Zo heeft een deelnemer met een uitkering samen met een schuldhulpverlener een training voor andere deelnemers verzorgd. Zelf doen, eigen initiatief nemen levert meer zelfvertrouwen. Dat biedt toekomstperspectief voor deelnemers.

 

Meedoen, leren en ontmoeten

Het aantal deelnemers groeit iedere week. De meeste deelnemers worden aangemeld en geïntroduceerd door een participatiecoach, werkcoach of begeleider. Een aantal deelnemers komt op eigen initiatief naar het wekelijks inloopcafé. Deelnemers ondersteunen maatschappelijke instellingen en verenigingen in Helmond. Samen met een coach wordt voor iedere deelnemer een passende leerplek gevonden. Daar kan de deelnemer ervaring opdoen, een certificaat halen en nieuwe mensen leren kennen.

 

Vrijwilligers gezocht

Stadsleerbedrijf is altijd op zoek naar vrijwilligers die zich willen inzetten voor hun wijk of stad.
Geïnteresseerden kunnen iedere dinsdag tussen 15.00  en 17.00 uur terecht bij het Stadsleerbedrijf inloopcafé ( LEVgroep). Meer informatie via stadsleerbedrijf@levgroep.nl,  0492 – 59 89 89, of www.stadsleerbedrijfhelmond.nl. Het Stadsleerbedrijf is een samenwerking van onder andere de gemeente Helmond, LEVgroep, Senzer, UWV, GGZ, SMO en vele andere organisaties in Helmond.

Zie ook het filmpje op DIOW.TV Klik HIER

Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-wijk-nieuws.
De onderstaande linken zijn aanklikbaar:

Website:    www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Twitter:     @ditisonzewijk
Google+     Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook
Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Herbert

Initiatiefnemer van Ditisonzewijk.nl Optimist, enthousiast, gedreven altijd opzoek naar samenwerking. Samen kunnen we veel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *