25 Meter lange ‘mural’ in Kunsthal Helmond, door kunstenaar Gijs Frieling

De Nederlandse kunstenaar en muralist Gijs Frieling brengt van 4 tot en met 7 juli een 25 meter lange muurschildering aan in de bovenzaal van Kunsthal Helmond. Dit doet hij in het kader van de hedendaagse kunsttentoonstelling ‘Call to action’. Kom kijken- op vertoon van een geldige entreekaart- en zie met eigen ogen hoe deze enorm lange mural tot stand komt.

In zijn mural gaat Frieling een dialoog aan met zowel Yinka Shonibares installatie ‘Cannonball heaven’ als Vlisco-dessins. Frieling verweeft die onderwerpen met zijn persoonlijke familiegeschiedenis die nauw verbonden is met de koloniale geschiedenis van Indonesië.

Call to action

Van 29 juni tot en met 8 september toont Museum Helmond de tentoonstelling Call to action: over vrijheid, macht en onmacht in Kunsthal Helmond (F.J. van Thielpark 7 in Helmond). Aan bod komen verschillende visies op thema’s als vrijheid, macht en onze relatie tot het koloniale verleden.

De expositie toont een aantal beeldbepalende, serieuze en soms humorvolle kunstwerken uit de periode 1980 tot heden. De titel Call to action slaat op de (internet)marketingstrategie om mensen te verleiden tot directe actie (veelal een productaankoop), maar verwijst ook naar de bereidheid tot activisme, kritische reflectie en protest. Voor meer informatie over de expositie, ga naar museumhelmond.nl.

Call to action toont werk van beroemdheden en nieuwe talenten waaronder Rammellzee (VS), Dondi White (VS), Blade (VS), Jonas Van der Haegen (B), Dave de Leeuw (NL), Ulla-Stina Wikander (S), Risk Hazekamp (NL),  Rob Hornstra (NL), Justine Kurland (VS), Laurent Fiévet (F), Cristina de Middel (E), Yinka Shonibare (GB), Yael Bartana (IL/NL), Gijs Frieling (NL) en Paul Segers (NL).
Dagelijkse vertoning van de cultfilm over de vroege periode van Graffiti en hiphop in New York: WILD STYLE uit 1982 van Charlie Ahearn.

Bereikbaarheid en tarieven Museum Helmond

Kunsthal Helmond maakt deel uit van Museum Helmond, samen met Kasteel Helmond. De beide locaties liggen in het centrum van Helmond en zijn gemakkelijk bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Met de trein stap je uit op station Helmond, het is circa 10 -15minuten lopen naar Kunsthal Helmond. Parkeren kan parkeergarage Boscotondo die zich onder de Kunsthal bevindt. Ga naar museumhelmond.nl voor actuele informatie over openingstijden, prijzen en het activiteiten- en tentoonstellingsprogramma.


Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-wijk-nieuws.
De onderstaande blauwe linken zijn aanklikbaar:
E.mail:  info@ditisonzewijk.nl

Website:    www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Twitter:     @ditisonzewijk
Google+     Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook

Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen,Zakelijk,
Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s,
DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond.
Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Museum Helmond

In het kasteel, de grootste waterburcht van Nederland, beleef je het kasteelverhaal. Ook ontmoet je kasteelbewoners uit vroegere eeuwen. Het kasteel vertelt zijn verhaal. Je maakt het allemaal mee: hoe er oorlog werd gevoerd, Hoe het kasteel werd gebouwd, hoe en wat de bewoners er aten, hoe er omgegaan werd met de liefde en met vrouwen en kinderen. Je leert meer over de leefwijze van de verschillende, elkaar opvolgende adelijke families als de Van Berlaers, de Cortenbachs, de Van Arbergs en de Wesselmannen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *