25 jarig jubileum Carat concerten

Programma jubileumviering 1 september 2019

12.00- 13.00u                  De Rimboband Helmond
13.30- 14.30u                  Philips Harmonie met Laetitia Gerards
14.45- 15.45u                  Big Band Boxtel
16.00- 17.00u                  De Notoire Fanfare

Terecht een jubileum!
In 1995 vonden de eerste Caratconcerten plaats. Destijds nog enkel de 6 grote muziekgezelschappen van Helmond, maar al vrij snel vonden ook andere muziekgezelschappen hun weg naar het mooie Caratpodium.

Nu 25 jaar later, mogen we stellen dat we nog steeds een plek op de evenementenagenda verdienen. Wekelijks vinden er 3 concerten plaats, die geheel belangeloos worden uitgevoerd. Daardoor is het ook nog steeds mogelijk om dit gratis aan te bieden.

Caratconcerten is een plek om te ontmoeten, zowel elkaar tegenkomen, maar ook letterlijk ontmoeten, want bij Caratconcerten moet niets, enkel genieten! Zowel door de muziekgezelschappen als het publiek wordt dit dan ook volop gedaan. Dansende kinderen, verheugde alleenwonenden, vakantievierders uit heel Nederland en er buiten.

Vanaf deze plek willen we dan ook alle muziekgezelschappen én het publiek bedanken, want dankzij hen mogen wij ons 25-jarig jubileum vieren.

Over de optredende musici:

12.00- 13.00u                  de Rimboband Helmond: 40 jaar muziek en plezier!

De Rimboband, een muziekgezelschap uit de regio Helmond voor mensen met een verstandelijke beperking, viert dit jaar haar 40-jarig jubileum.
De Rimboband is in 1979 ontstaan vanuit een initiatief van ouders en leerkrachten van de ZMLK-school uit Helmond en door financiële steun van de gemeente Helmond en fondsen werden de eerste instrumenten gekocht. De Rimboband bestaat uit 60 leden en 30 vrijwilligers.
De Rimboband bezorgt mensen met een verstandelijk beperking een fijne vrijetijdsbesteding. Muziek maken is vooral ook plezier maken. Tijdens de wekelijkse repetitie gebruiken we een zelfontwikkelde methode en muziekschrift. Iedere muzikant levert op zijn of haar eigen niveau een waardevolle bijdrage aan het orkest.
De Rimboband is voor de leden een niet meer weg te denken onderdeel van het leven. Ze maken deel uit van de maatschappij, leveren een bijdrage, worden gehoord.

RIMBOband_DSC9837 groepsfoto met logo

13.30- 14.30u                  Philips Harmonie met Laetitia Gerards

Laetitia Gerards (1993) begon op haar vijfde met cellospelen. Uiteindelijk koos Laetitia definitief voor de zang, en ze vervolgde haar klassieke zangstudie aan het Conservatorium van Amsterdam bij Sasja Hunnego, bij wie ze in mei 2016 summa cum laude afstudeerde.
In 2013 won Laetitia de eerste prijs op het Prinses Christina Concours. Een jaar later ontving ze de prestigieuze Young Talent Award van het Koninklijk Concertgebouw. Sindsdien treedt ze op met gerenommeerde orkesten en ensembles als het Nederlands Philharmonisch Orkest, het Nederlands Kamerorkest, het Residentie Orkest, het Concertgebouw Kamerorkest, Camerata RCO, Amsterdam Sinfoniëtta en Het Orkest van de Achttiende Eeuw.

De Philips Harmonie is door haar ambitie uitgegroeid tot een van de meest vooraanstaande Europese bedrijfsorkesten. Met veel passie en enthousiasme brengen we een grote diversiteit aan klassieke en populaire muziek voor een breed publiek. Altijd op het hoogste niveau. Onze orkestleden doen dit onder de deskundige leiding van onze chef-dirigent Matty Cilissen

14.45- 15.45u                  Big Band Boxtel

Big Band Boxtel is een onderdeel van Gildenbondsharmonie Boxtel en is een enthousiaste groep van 24 muzikanten. Hij bestaat sinds september 2011 en is ontstaan door het samenvoegen van twee orkesten namelijk de Bondsband en Double Key uit Boxtel

Big Band Boxtel

16.00- 17.00u                  De Notoire Fanfare

Aan de rand van de Peel  is sinds de herfst van 2017 gewerkt aan de mystieke ‘NOTOIRE FANFARE’. Het repertoire werd gevonden in wereldmuziek met een snufje Fellini, een klein beetje Bach, maar dan wel royaal overgoten met ‘klezmer’. Om het muzikale verhaal te tonen werden de personages gevormd, de bewegingen geoefend en het geheel aangekleed als een ‘tableau vivant’. Vanaf het voorjaar van 2018 trekt de fanfare de wereld in om elk publiek te laten genieten van een spetterende voorstelling.

Notoire Fanfare 152102039084341_104902878_1280

 

Komt u ook op 1 september? Noteer ook alvast het BEVRIJDINGSCONCERT op 22 september in uw agenda.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Carat Concerten

Gratis Zondagconcerten in de Warande

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *