Wijkhuis de Westwijzer in Helmond-west had op vrijdag de 14e februari een kletsavond georganiseerd met topamusement. Het was de bedoeling om de bewoners van Helmond-west een leuke avond te bezorgen. En daar zijn ze erg goed in geslaagd, het was van het begin af volop genieten. Het was geen kletsavond met dansmariekes, carnavalsprins en raad van elf maar gewoon een leuke avond met gezelligheid.

De zaal was goed gevuld, zeg maar vol want er moesten zelfs mensen op de trap zitten. Het programma loog er ook niet om. Er waren maar liefst drie kletsers en drie amusementsgroepen.

En dit waren zeker niet de eerste de beste, gezien de klinkende namen zoals Rob Scheepers, Dirk Kouwenberg, Hans Verbaarschot en Dubbel Trubbel om er een paar te noemen.

Kletsers en amusement

Als eerste kletser mocht Dirk Kouwenberg het spits afbijten en daar had hij helemaal geen moeite mee. Als tandarts Arie Trekgraag vertelde hij het publiek wat hij zoal mee maakte in zijn praktijk en wie hij als patiënten had.

Wesley Snijders en Yolanthe kwamen regelmatig in de praktijk en ook Doutzen Kroes was er vaak te vinden.
Als tweede kletser kwam Hans Verbaarschot opdraven en begon direct met het publiek een band op te bouwen door te vertellen dat hij bij een relatietherapeut liep. Samen met zijn vrouw probeerde hij het huwelijk te redden en hoe dat in zijn werk ging wist hij op een grandioze manier te vertellen zodat de zaal bleven lachen.
Toen was het de beurt aan het duo Niks en Un Bietje, bestaande uit Ivo van Rossum en Dennis Verbakel. Zij wisten vier (verplichte) vrijwilligers uit het publiek te trekken en lieten hen op het podium mooie fratsen uit halen doordat zij mee moesten zingen. Ook de verhalen van Dennis , dat hij zijn telefoon vaak in de wc-pot liet vallen. Als bewijs liet hij zien hoe dit in zijn werk ging en had ook een echte wc bij zich en liet zien wat er dan gebeurt.

Dubbel Trubbel

Toen was het de beurt aan Erica en Irma Martens, het bekende duo Dubbel Trubbel. Zij wisten het publiek te vermaken door als tweelingbaby’s te vertellen wat zij meemaken en wat zij er van vonden. Ze wisten ook enkele mooie nummers van vroeger te zingen maar wel gericht op de tegenwoordige tijd. Het applaus dat zij na afloop kregen was oorverdovend.

Tja en toen kwam Joop van de Kringloop (Rob Scheepers) aansjokken richting het podium. Alleen zijn manier van praten en doen maakte het publiek al aan het lachen. Hij had het over tweedehands spulletjes die gerecycled werden. Ook verkochten zij veel fietsen. Dus als de mensen hun fietsen misten na afloop van de voorstelling konden zij die aanstaande maandag terug kopen in de Kringloopwinkel. Aan het eind van zijn optreden vertelde Joop dat zij ook veel glaswerk verkochten in de kringloop en voor hij het podium verliet stak hij snel twee lege glazen in zijn zakken van zijn stofjas tot grote schrik van de presentator van de avond die de glazen snel terug pakte.

Polonaise in de WestWijzer

Als afsluiting kwam Dé Vélt Op en naar het podium lopend en zingend trokken zij mensen uit het publiek zodat er op een bepaald moment een polonaise liep van bijna alle mensen. Op het podium gingen zij verder met hun optreden dat bestond uit diverse nummers van vroeger. Het was een gezellige boel en vooral het (eigen gemaakte) nummer over de scootmobiel viel in goede aarde bij het publiek. Het was een gezellige avond met veel vermaak en de mensen hebben echt kunnen genieten. En dat was de bedoeling van de organisatie.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer
Met speciale dank aan Pierre van der Linden.

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Hans Choufoer

Redacteur - Foto-journalist bij Ditisonzewijk.nl - Helmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *