Vleesverwerker Van Rooi Meat dicht vanwege coronabesmetting

Vleesverwerker Van Rooi Meat in Helmond moet tot 2 juni dicht. Dat heeft de Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost donderdagavond bekend gemaakt. De GGD Brabant-Zuidoost testte afgelopen week 130 van de ongeveer 1700 personeelsleden van Van Rooi Meat. Donderdagavond werd bekend dat 21 van hen besmet zijn. 

Vorige week zijn medewerkers van de NVWA (Nationale Voedsel- en Warenautoriteit) en de KDS (Kwaliteitskeuring Dierlijke Sector) die werken op deze locatie, getest op corona. Daarvan bleek een aantal personen besmet. Vervolgens heeft de GGD Brabant-Zuidoost een steekproef gedaan onder 130 mensen die werkzaam zijn bij het bedrijf. Gisteravond werden deze testresultaten dus bekend: 21 medewerkers zijn positief getest.

Deze testresultaten geven aan dat het risico bestaat dat het betreffende bedrijf een brandhaard van de verspreiding van corona is of op korte termijn kan worden. Het werk kan pas weer worden hervat als dat voor medewerkers veilig is. Daarnaast hebben de NVWA en KDS aangegeven hun medewerkers (toezichthoudend dierenartsen en officiële assistenten) de komende dagen uit voorzorg niet te laten werken op het bedrijf. Voor hen en voor alle andere medewerkers geldt dat werkzaamheden pas hervat kunnen worden als dat veilig is.

De positief geteste medewerkers worden deze vrijdagochtend geïnformeerd. Voor deze medewerkers en hun huisgenoten geldt dat zij twee weken in quarantaine moeten. Hiervoor is een hotellocatie in de regio beschikbaar gesteld.


Update 22.00 uur:

Zojuist heeft Veiligheidsregio Brabant Zuid Oost een veelgestelde vragen pagina opgemaakt waarin uw vragen wellicht in beantwoord kunnen worden. Klik hier om de vragen te bekijken

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Paula van Hout

Eindredacteur Ditisonzewijk.nl Helmond en Omroep Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *