Opening corona-testlocatie De Peel in Helmond

GGD Brabant-Zuidoost opent op 18 augustus de corona-testlocatie voor regio De Peel, in de City Parkeergarage aan de Watermolenwal in Helmond. In de testlocatie kan iedereen met milde klachten, na het maken van een afspraak, worden getest op het coronavirus. De GGD heeft ook een testlocatie in Eindhoven op de parkeerplaats van de ijsbaan aan de Antoon Coolenlaan en in De Kempen (Eersel op het Mortelveld).

Vanaf 1 juni kan iedereen in Nederland met milde klachten die passen bij het coronavirus zich laten testen. Dit zijn verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, verhoging of plotseling verlies van smaak of reuk. Mensen in de rgio Helmond moesten nogal wat kilometers reizen om op een testlocatie te komen. Dat is vanaf 18 augustus dus beter geregeld.

Je kunt alleen een test laten uitvoeren op afspraak. Deze maak je gratis via het telefoonnummer 0800 1202 of online via www.rijksoverheid.nl/coronatest. Voor meer informatie over het testen kun je terecht op de website van GGD Brabant-Zuidoost, www.ggdbzo.nl of op www.rijksoverheid.nl.

De GGD controleert met deze testen het verspreiden van het virus waardoor we elkaar nog beter kunnen beschermen. Uiteraard worden alle richtlijnen van het RIVM op deze testlocatie zorgvuldig nageleefd.

Mogelijk zorgt de testlocatie voor meer verkeersdrukte. Woont u in de directe omgeving van de testlocatie en ervaart u verkeersoverlast? Neemt dan contact op met de gemeente via telefoonnummer 14 0492.

Fotobron: Verkeersnet

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Paula van Hout

Eindredacteur Ditisonzewijk.nl Helmond en Omroep Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *