Mogelijk extra treinen naar Helmond in 2040

De drie zuidelijke provincies, Brabant, Limburg en Zeeland zijn de samenwerking aangegaan om het openbaar vervoer in 2040 in de regio te verbeteren. Het plan dat de stuurgroep Brabantstad heeft samengesteld verdubbelt het aantal treinen dat naar Helmond gaat en ook de internationale trein Eindhoven – Düsseldorf moet in Helmond gaan stoppen.

Het plan moet in twee fases afgerond worden. Fase 1 zal in 2030 afgerond zijn en fase 2 rond 2040. De volgende voorstellen zijn meegenomen in het plan: 4 stoptreinen per uur tussen Helmond en Deurne; 4 IC treinen per uur in Helmond waarvan 2x per uur de internationale trein Eindhoven – Düsseldorf en de aanleg van een keerspoor in Helmond (kosten 25 miljoen). De gemeente Helmond bracht vandaag het bidbook naar buiten.

Vervolg

De stuurgroep gaat de komende maanden verder met het uitwerken van het plan. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft uit alle regio’s in Nederland dezelfde soort plannen ontvangen en gaat toetsen op de doelstellingen, haalbaarheid, kosten-baten etc.

De uitwerking door het ministerie zal in november tijdens de landelijke OV & Spoortafel vastgesteld worden.

Foto: Henk van Dijk

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Liam Toll

Liam Toll volgt namens Ditisonzewijk - Helmond de Helmondse politiek en heeft tevens een wekelijkse column op deze site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *