Zo gauw het mooi weer wordt en de mensen vrij zijn, loopt het strand van Berkendonk vol. Al enkele keren moesten de toegangswegen worden afgesloten omdat het te druk werd. Liefhebbers van de waterplas en de zon moeten er rekening mee houden dat het de hele zomer lang op deze manier zal gaan. Burgemeester Elly Blanksma vraagt om begrip voor de maatregelen. 

Zeker 6000 mensen kunnen in normale tijden op een drukke dag een plekje in de zon vinden op Berkendonk. Vanwege het gevaar op besmetting met het coronavirus, kunnen op het strand de komende tijd maar maximaal 1800 mensen. De gemeente probeert in een zo vroeg mogelijk stadium via allerlei kanalen potentiële bezoekers op de hoogte te houden. Toch kan het voorkomen dat zon-liefhebbers rechtsomkeer moeten maken, als het te vol is.

Het is volgens de burgemeester ook niet de bedoeling om dan via sluiproutes op een andere manier op het strand te komen. Zoals parkeren in de wijk Rijpelberg en dan lopend verder gaan. Er zijn de afgelopen tijd al wel wat boetes uitgedeeld, maar Blanksma heeft liever dat mensen hun eigen verantwoordelijkheid nemen en boetes voorkomen.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Paula van Hout

Eindredacteur Ditisonzewijk.nl Helmond en Omroep Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *