Ridderlijk Beleven in het centrum van Helmond

Op zondag 15 september staat het centrum in het teken van Ridderlijk Beleven. Kinderen zullen die dag zich zeker niet vervelen met alle activiteiten die vanaf 12:30 uur gepland staan in het centrum van Helmond. Zo zijn er de Ridderspelen, is er een meet & greet met onze ridder bij het kasteel, is het kasteel gratis te bezoeken (12:00 tot 17:00 uur), kan er pony worden gereden voor het kasteel, is er een springkasteel, een knutselterras, wordt er geschminkt of een glitter tattoo gezet. Genoeg reden om met het hele gezin een bezoek aan het gezellige centrum van Helmond te brengen.

Helmond is een stad met een echte middeleeuwse geschiedenis. Inclusief een kasteel en ridders. Deze ridders zijn ook volop aanwezig op zondagmiddag 15 september. Er zijn vele activiteiten om het ridderlijke karakter van de stad in het licht te zetten. Alle activiteiten vinden plaats op de Markt, de Oude Aa, de Veestraat en bij het Kasteel. De Ridderspelen bestaan uit boogschieten, een hindernisparcours met stokpaarden, zwaardvechten en een mini drakenspeurtocht. Voor het kasteel is er een meet & greet met onze ridder. Bezoekers die een selfie met onze ridder op de Facebookpagina van Helmond Centrum plaatsen maken kans op een geheel verzorgd kinderfeestje in het kasteel! Ook kan er volop worden genoten van de terrassen en naar hartenlust worden gewinkeld.

Zaterdag 14 september en zondag 15 september is het Open Monumentenweekend. Om deze reden is het kasteel gratis te bezoeken tussen 12:00 uur en 17:00 uur. Hier is momenteel de mini tentoonstelling ‘Speelgoed en vermaak’. Op het binnenplein zijn er middeleeuwse spellen te spelen. Er is dus de hele middag meer dan genoeg te beleven!

Foto: Helmond Marketing

Naamloos

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Helmond Marketing

Helmond Marketing verbindt! Wij spelen een actieve rol in de Helmondse samenleving. Samen met u ontwikkelen wij middelen om de stad op een eenduidige manier te vermarkten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *