Vandaag, 5 mei 2019, vond voor de zeventiende keer weer het fietsrondje Helmond plaats met een lengte van ongeveer 45 kilometer.

Er waren dertien start- en finishplaatsen geïnstalleerd, waar iedereen zich kon melden met een stempelkaart. Had men eenmaal zo’n stempelkaart vol, dan moest men er een slogan op zetten die gevormd kon worden door de letters die bij de startpunten aan de kramen hingen. Ook dit jaar was er weer een mooie fiets te winnen. Maar een van de dertien stempelposten was de bekende mysterypost. Een rustplaats waar men verwend werd met koffie of thee, bananen, vruchtenrepen en een bidon, beschikbaar gesteld door gepast parkeren. Op deze mysterypost kwam burgemeester Blanksma rond elf uur de eerste uit-agenda’s van Helmond uitdelen. Na een kort welkomstwoord van directeur Leo Grunberg en een korte speech van mevrouw Blanksma kregen de aanwezige fietsers de eerste agenda’s. Het is een unieke agenda, waar alle evenementen van Helmond in staan. Op deze post was ook Omroep Helmond aanwezig die daar de hele dag uitzending had, afgewisseld met de reporters van Ditisonzewijk.nl, die de route afreden en van daaruit een verslag door gaven. Toen rond de klok van half vijf de laatste deelnemers aankwamen en hun stempeltje hadden ontvangen werd zachtjes aan de boel weer afgebroken. Het was een geslaagd evenement geweest en alle vrijwilligers die hun tenten hadden opgeslagen bij appelboer Jurrius waren dik tevreden. Gedurende de hele dag was het gelukkig mooi weer. Het was weer echt gezellig.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Hans Choufoer

Redacteur - Foto-journalist bij Ditisonzewijk.nl - Helmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *