Stadsleerbedrijf Helmond: 8 studenten ontvangen een diploma!
Gisteren hebben 8 BBL-studenten hun diploma ontvangen bij LEVgroep. De studenten hebben allemaal een afstand tot de arbeidsmarkt. Het afgelopen jaar hebben zij een opleiding Dienstverlening en Zorg niveau 1 gevolgd via ROC Ter Aa en stage gelopen bij LEVgroep.

BBL-opleiding

De studenten kregen één dag per week les bij LEVgroep van docenten van het ROC Ter Aa. 2.5 dag per week liepen de studenten stage bij de Zorg- en Gemaksdiensten van LEVgroep . De werkzaamheden tijdens de stage  bestonden uit boodschappen doen, verzorgen van de was en strijken. Dit deden de studenten bij inwoners uit Helmond die dat zelf niet meer kunnen. Een aantal studenten heeft ook een taalcoach gehad om de Nederlandse taal te verbeteren.

Doelgroep

De studenten hadden, voordat ze met deze opleiding begonnen, nog geen opleiding afgerond en weinig tot geen werkervaring. Ook  waren ze niet in staat om op eigen kracht een baan te zoeken. Door de combinatie van school, stage en intensieve begeleiding door LEV hebben de studenten werknemersvaardigheden en zelfvertrouwen kunnen opdoen om zo weer een plek op de arbeidsmarkt in te kunnen nemen. De leeftijd van de studenten varieerde tussen de 17 en 53 jaar.

 

Vervolgtraject

Met alle studenten worden nu vervolgtrajecten gepland. 5 studenten werken momenteel bij LEVgroep als vakantiekracht en kunnen zo nog extra werkervaring opdoen. Volgende week hebben 2 studenten hun eerste sollicitatiegesprek waarop LEVgroep ze goed gaat voorbereiden. De andere studenten krijgen nu hulp bij het solliciteren naar een passende baan.

Zorg en Gemaksdiensten

De Zorg en Gemaksdiensten (ZeG) zijn een onderdeel van het Stadsleerbedrijf en bieden voorzieningen voor burgers die (tijdelijk) een beperking hebben en de werkzaamheden niet zelf kunnen, of door anderen laten, uitvoeren. Het gaat om dagelijkse voorkomende activiteiten zoals bijvoorbeeld boodschappen doen, strijken, wandelen en een praatje maken.  De Zorg- en Gemaksdiensten (ZeG) worden uitgevoerd door LEVgroep.

stadsleerbedrijf-logo-helmond

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Stadsleerbedrijf Helmond

Het Stadsleerbedrijf biedt leerplekken aan inwoners die niet zelfstandig betaald werk of vrijwilligerswerk kunnen doen. Dit doen we samen met inwoners en partners in Helmond. De deelnemers ondersteunen maatschappelijke organisaties en verenigingen in hun wijk of stad. Zo helpen ze bijvoorbeeld ouderen met boodschappen doen of helpen ze mee in de keuken van een wijkhuis. Het Stadsleerbedrijf Helmond is onderdeel van het speerpunt Sociale Stad van gemeente Helmond met als ambitie: alle inwoners kunnen meedoen, rondkomen en vooruitkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *