In de Brainport Regio wordt van maandag 20 tot en met zaterdag 25 mei voor de achtste keer de Dutch Technology Week (DTW) georganiseerd. Tijdens deze week staan de meest wonderlijke en innovatieve technologieverhalen centraal. Als techniek-regio bij uitstek heeft de regio Helmond – de Peel tijdens de DTW een interessant programma. Zo vindt op zaterdag 25 mei een groot publieksevenement plaats.

High Tech Ontdekkingsroute Op zaterdag 25 mei van 11:00 tot 17:00 uur vindt de High Tech Ontdekkingsroute plaats. Op verschillende hotspotlocaties geven technologiebedrijven een kijkje in de keuken. De officiële opening van de Hotspot Helmond – de Peel wordt verricht door Doekle Terpstra (voorzitter van Techniek Nederland, voorheen UNETO-VNI) en burgemeester van Helmond Elly Blanksma. Op de hotspot Helmond – de Peel bij Franke Nederland (aan de Lagedijk 13 te Helmond) bundelen 50 technologiebedrijven uit de regio Helmond – De Peel hun krachten en presenteren samen wat techniek voor de regio betekent. Iedereen is van harte welkom en de toegang is gratis.

Een greep uit de activiteiten De deelnemende bedrijven en onderwijsinstellingen zorgen voor een interactief programma, waarbij het draait om ontdekken en beleven. Zo kun je op de hotspot locatie bij Franke Nederland je eigen chocolade gieten, uit een pneumatische escaperoom zien te ontsnappen, een radiator-challenge doen, een robot bedienen, je eigen energie opwekken en nog veel meer! En je gaat sowieso naar huis met een tas vol (zelfgemaakte) technische gadgets. Bovendien kun je kennismaken met een echte wereldkampioen! Team Rembrandts is een studententeam en won enkele weken geleden de FIRST Robotics Competition in Detroit (VS) met een zelfgebouwde robot.

VIP-gasten: kinderambassadeurs Dit jaar zijn er ongeveer 20 speciale VIP-gasten op de Hotspot Helmond – de Peel. Deze kinderen zijn gek op techniek en ambassadeur van de hotspot geworden. Ze hebben meegedacht over de invulling van de hotspot. Hoe maak je techniek nu écht interessant voor kinderen? Deze kinderen worden als dank hiervoor als echte VIP-gasten behandeld en besteden volop aandacht aan de hotspot via hun eigen social media kanalen.
Make tech yours Een breed vertrouwen in en kennis van technologie zijn essentieel voor de concurrentiepositie van
Nederland. Daarom loopt er dit jaar rondom de Dutch Technology Week een grote campagne, om Nederland techwijs te maken. Met de slogan make tech yours wordt een zo groot mogelijk publiek bereikt.

Meer weten over de Dutch Technology Week? Kijk dan op www.dutchtechnologyweek.nl voor het volledige programma of volg de activiteiten in de regio Helmond-De Peel via www.hightechhelmonddepeel.nl en volg @HightechHelmondDePeel op social media.


Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-wijk-nieuws.
De onderstaande blauwe linken zijn aanklikbaar:
E.mail:  info@ditisonzewijk.nl

Website:    www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Twitter:     @ditisonzewijk
Google+     Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook

Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen,Zakelijk,
Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s,
DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond.
Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *