Winterkasteel Helmond

Winterkasteel Helmond

Kasteel Helmond, de grootste waterburcht van het land, wordt van 11 december t/m 6 januari omgetoverd tot Winterkasteel Helmond. En dat betekent dat je met het hele gezin kunt genieten van de winter en van Kerst op zijn leukst! Waarbij je natuurlijk niet kunt ontkomen aan de nodige kerstaccessoires zoals die heerlijke/gezellige kerstlampjes, kerstmuziek, en chique tafels gedekt in stijl.

Wat kun je allemaal doen?

Luister naar de Verhalenverteller Gast Fantast, hij vertelt je de prachtigste kerst- en fantasieverhalen in een prachtig ingerichte kasteelkamer. Te doen: op 27 december van 10.30-13.30 uur en 28 december van 13.00-16.00 uur, op 2 januari van 13.00-16.00 uur, 3 januari van 10.30-13.30 uur en 4 januari van 13.00-16.00 uur.

Ontmoet en Groet de Kerstman, op 2e Kerstdag 26 december tussen 14.00-16.00 uur, want die mag natuurlijk niet ontbreken, en misschien kun je nog met hem op de foto!

Spannend, loop mee met de lampionnentocht, door het sfeervol verlichte Winterkasteel. Als de schemer invalt kom jij met je hele familie naar het kasteel. Je krijgt van ‘Gast Fantast’ een lampion en na afloop is er voor iedereen kerstlekkers. Te doen: op 28 december en 4 januari om 17.00, 18.30 en 20.00 uur. De tocht duurt circa 1 uur en 15 minuten.
Geef je op via www.museumhelmond.nl  dan ben je verzekerd van een plekje.

Kinder Kerst Leckerny 

Zin in iets lekkers? En wil je zelf ook iets maken? Kom dan naar ons sfeervolle kasteelcafé. Voor iedereen hebben we heerlijke winterse gerechten en warme dranken.

Op tour door het Winterkasteel met de kasteelgidsen.

Zij vertellen je alles wat je maar wilt weten over dit eeuwenoude kasteel. Je kunt dagelijks meedoen, tijdens openingstijden tussen 13.00-15.30 uur.

Fotoshoot bij de Arrenslee, spelen en speuren.

Bij de enige echte arrenslee op het binnenplein van het Winterkasteel kun je een prachtige foto maken en jouw fotomoment voor eeuwig vastleggen. Ook kun je elke dag spelen en speuren bij het kasteel. Maak een speurtocht door de kelder of speel met de middeleeuwse spellen. Elke dag te doen tijdens openingstijden.

Doe de kasteelzoldertour.

Want weet jij wie of wat de brand op zolder in 1549 (echt gebeurd!) heeft veroorzaakt? De zoldertour reserveer je via de button op deze pagina. Daarnaast kun je alvast in de sfeer komen door met je familie het gloednieuwe bordspel te spelen in de ronde torenruimte. ‘Wie wint, die verliest’ dus kijk uit!

Entreeprijzen

Voor het event ‘Winterkasteel Helmond’ betaal je de reguliere toegangsprijs tot het kasteel. Alle activiteiten die op deze pagina worden genoemd zijn gratis, met uitzondering van de lampionnentocht, hiervoor betaal je € 5 euro per persoon.
Website Museum Helmond: www.museumhelmond.nl

 

Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-wijk-nieuws.
De onderstaande linken zijn aanklikbaar:
E.mail:  info@ditisonzewijk.nl

Website:    www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Twitter:     @ditisonzewijk
Google+     Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook
Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Museum Helmond

In het kasteel, de grootste waterburcht van Nederland, beleef je het kasteelverhaal. Ook ontmoet je kasteelbewoners uit vroegere eeuwen. Het kasteel vertelt zijn verhaal. Je maakt het allemaal mee: hoe er oorlog werd gevoerd, Hoe het kasteel werd gebouwd, hoe en wat de bewoners er aten, hoe er omgegaan werd met de liefde en met vrouwen en kinderen. Je leert meer over de leefwijze van de verschillende, elkaar opvolgende adelijke families als de Van Berlaers, de Cortenbachs, de Van Arbergs en de Wesselmannen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *