De koopzondag had als bijnaam het Helmond Holiday en was voor iedereen interessant genoeg om er een tijdje rond te dolen. Op de Markt stonden marktkramen met kleding, snuisterijen en lekkere dingen. In de Kerkstraat stonden ook kramen met oude ambachten. Lopend door de Veestraat kwam je ook regelmatig leuke kramen tegen en doorlopend naar de Steenweg kwam je op een kunstmarkt terecht waar ook een gezellig bandje stond te spelen. Hier was voor iedereen wat wils. In het begin kwam je de Artschool tegen van Hilma Bovenkerk die exposeerde met schilderijen van onder andere David Bowie. Tevens was een van haar beste schilderessen bezig met een kunstwerk waar je niet langs kon lopen vanwege de aantrekkingskracht die het schilderij uitstraalde. Verderop liep je langs kramen met prachtige glazen voorwerpen die met de hand geblazen waren. Er stonden enkele oude ambachten die aan het werk waren zoals een vakman die met veel gepriegel tasjes en portemonneetjes maakte met hele kleine kraaltjes. Ook Theo van Leipsig stond met enkele kunstwerken bij een kraam. En bijna op het eind stond een kraam met indrukwekkende grote hoeden, kleine hoedjes en andere haar versieringen. Moeder en dochter waren bereid hier even een kleine demonstratie te geven aan onze verslaggeefster Joos, die een mooie hoed mocht passen en daarmee trots in de spiegel keek of het haar wel stond. Ze was zelf verbaasd en was direct opgetogen. Gedurende de wandeling over de markt werden er diverse filmpjes gemaakt en interviews gehouden. Deze filmpjes zijn binnenkort te zien op ditisonzewijk.nl  Door de koopzondag was het drukker dan anders. Ook op de terrassen op de Markt was het behoorlijk roerig, maar dat kon ook door de optredens van de bandjes en de dj’s komen. Daar was het een drukte van belang al was het soms moeilijk met elkaar een praatje te houden want de muziek had hier nogal wat de boventoon. Maar iedereen vermaakte zich en zag er tevreden uit. Het was Helmond gelukt om een gezellige koopzondag te houden. En daar gaat het om…

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Filmverslag en interviews: Jason Gerritsen en Joos van Stiphout

Meer-Helmond-Centrum-digitaal-wijk-nieuws:
www.helmond-centrum.ditisonzewijk.nl
Facebook: Helmond-Centrum
Twitter: @Helmondcentrum
Google+  Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Ook weten wat er speelt in uw eigen wijk?  Abonneer je gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!
Digitaal-wijkgericht-nieuws: Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Hans Choufoer

Redacteur - Foto-journalist bij Ditisonzewijk.nl - Helmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *