Zoals er in deze tijden vaak Halloweentochten worden georganiseerd of soms horrornights werd er in het Zonnekwartier ook een tocht georganiseerd. Ondanks de frisse wind waren er toch ruim honderd deelnemers.

Veel kinderen die onder begeleiding van hun ouders mee liepen in de Helmondse binnenstad. De figuranten zagen er wel echt eng uit. Er was zelfs een figurante mee die zelf in de organisatie zat van Halloween Mierlo-Hout en gewoon voor de gezelligheid en ondersteuning ook geschminkt rondliep. Alleen moesten er wel soms kinderen en zelfs enkele ouders slikken als ze deze blonde zombie tegenkwamen.

Zij vertelde mij ook dat zij dit regelmatig deed en daarom zelfs het masker op het gezicht had gelijmd en dus de hele avond moest rondlopen met dit gezicht. Thuis kon zij het er alleen afhalen met nailremover. Het was een wit gezicht met een bloedige mond waar de tanden half uitstaken. Kon het nog enger? Ja hoor.

De livestream werd gedaan door een monster die als extraatje een grote schop mee sleepte door de straten. U kunt zich wel voorstellen hoe het geluid van de schop over de stoeptegels klonk. Maar dat maakte alles realistischer.

Of die persoon met een eng wolvenmasker, die op de hoek van de straat de kinderen opwachtte. Zodra zij dan langs de auto liep waar gillende jammerkreten en spooky muziek uit klonk kwam er een dikke mist sissend over de grond waaien. De groepen wandelaars liepen een route door de straten waarvan sommige huizen eng versierd waren, maar ook “aardige” monsters en spoken voor de deuren zaten die de kinderen snoep aanboden die zij graag in ontvangst namen.

Overal zag je(hoe kan het ook anders) ouders bij elke stop vlug wat foto’s maakten met het mobieltje. Veel kinderen liepen verkleed als spook, monster, vampieren en zombies aan de handen van de ouders want er waren figuranten bij waar de rillingen over de rug liepen.

Een groot compliment voor de figuranten. Want er waaide een koude wind en op het einde  was er even een flinke regenbui, maar de figuranten bleven op hun post. En ondanks alles was de sfeer op en top. Er werd niet geklaagd over het weer want zij zaten er immers voor de jeugd. Rond half tien was iedereen terug van de wandeling en wachtte lekkere warme chocomelk en koffie voor iedereen. Er werd nog even wat nagekletst en daarna ging iedereen naar huis.

Alleen de vrijwilligers bleven nog even om de lampjes en andere voorwerpen op te ruimen die gebruikt waren voor deze avond. Maar het was een gezellig avontuur en iedereen had het naar de zin…

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Livestream: Toon van de Wijk

Meer-Helmond-Binnenstad-digitaal-wijk-nieuws

Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond.
www.helmond-binnenstad.ditisonzewijk.nl
Facebook: Helmond-Binnenstad
Twitter:  @ditisonzewijk
Google+  Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv

Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?

Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Hans Choufoer

Redacteur - Foto-journalist bij Ditisonzewijk.nl - Helmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *