“100 stukskes van vruuger” tijdens de week “Eén tegen eenzaamheid”

Ook dit jaar worden er activiteiten voor senioren aangeboden door Levgroep tijdens de landelijke actie “Eén tegen eenzaamheid”. Vandaag werden er verhalen van “vruuger” gedeeld door gebruik te maken van de koffer “Helmond in 100 stukskes”.

Nieuwsgierig naar de “stukskes”, die vandaag gebruikt zullen worden, beginnen we met koffie “mi un kuukske”. Eén voor één komen er glazen potten te voorschijn met bijzondere en allerdaagse gebruiksvoorwerpen uit de jaren 30 tot de jaren 60, die ooit op de vuilnisbelt terecht zijn gekomen. “Misschien komt dit potje uit onze keuken”, lacht meneer. “Wij woonden vroeger op de Houtse Parrallelweg”.
Verhalen over een varken als afbetaling van een openstaande rekening op de pof tot het glunderen bij het vertellen over de verkeringstijd. Verhalen, die naar de achtergrond zijn geraakt en die deze middag weer tot leven komen. De armoede, de grote gezinnen, de eenvoud en de vernieuwingen. Vol aandacht werd er naar elkaar geluisterd en soms door enthousiasme door elkaar gepraat.

Een middag kreeg de waardering 10 met een griffel. “Mijn leven staat de laatste jaren in het teken van ziek-zijn. Hierdoor raak je sociale contacten kwijt. Dat is misschien nog wel het lastigste van het ouder worden. Vanmiddag heb ik genoten van verhalen vertellen en ernaar luisteren. Een middag waarin mijn gezondheid niet het gespreksonderwerp was, maar mooie herinneringen uit mijn jeugd”.

Wilt u meer lezen over deze koffer vol schatten? Lees het artikel: Helmond in 100Stukskes genomineerd voor de Grote Archeologie Prijs!

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *